Η επαναστατική μέθοδος FYSIOTEK είναι ένα σύστημα μηχανικής ανάλυσης και θεραπείας και έχει τις ρίζες του στην ΑΜΕΡΙΚΗ από την δεκαετία του ’70 ακόμη.

Με την πρόοδο της τεχνολογίας αλλά και της επιστημονικής έρευνας η μέθοδος έχει βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς με μυοσκελετικό πόνο σε όλο τον κόσμο. Από το 2007 έχει βοηθήσει ασθενείς και στην Ελλάδα ακόμη και μετά από χειρουργείο. Η θεραπεία βασίζεται στην διόρθωση των μηχανικών δυσλειτουργιών του μυοσκελετικού συστήματος και είναι ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες.

Το σύστημα βασίζεται σε 4 βασικά στάδια:

Αξιολόγηση

Στάση Σώματος, Στατική Πελματογραφία, Μηχανική Αξιολόγηση Σπονδ. Στήλης Και Άκρων.

Θεραπεία

Το Σύστημα αναλύει και Θεραπεύει με Μηχανικό Τρόπο Αρθρώσεις και Μυς, Τένοντες.

Αποκατάσταση

Ειδικό Προσωπικό Πρόγραμμα Αποκατάστασης από Υπολογιστή για κάθε Ασθενή.

Εργονομία

Σύσταση για Εργονομικά Βοηθήματα Ειδικά για κάθε περίπτωση και Επάγγελμα.

Η μέθοδος δεν είναι ανακουφιστική αλλά βοηθά στο αίτιο του μυοσκελετικού πόνου [στην πηγή του] και ο αριθμός των θεραπειών και η συχνότητα τους εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς, την χρονιότητα και την σοβαρότητα του προβλήματος.

Οι παθήσεις που μπορούν να αξιολογηθούν με το FYSIOTEK και να θεραπευτούν είναι:

 • Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου
 • Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος και Ισχίου
 • Τενοντίτιδες και Τενοντοπάθειες
 • Θλάσεις Μυών
 • Αθλητικές Κακώσεις
 • Ωμαλγίες
 • Πόνοι πλάτης
 • Μετεγχειρητικά προβλήματα σπονδυλικής στήλης και άκρων
 • Μεταταρσαλγίες και Προβληματα Στην Ακρω Ποδα
 • Θωρακαλγιες
 • Ιερολαγονιτιδα
 • Αυχενικος Ιλλιγγος Και Πονοκεφαλος
 • Αυχενικό σύνδρομο
 • Αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο
 • Επικονδυλιτιδες
 • Συνδρομο Καρπιαιου Σωληνα Κλπ.

Το σύστημα βασίζεται στον συνδυασμό μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας με προέλευση την Αμερική που αξιολογούν και θεραπεύουν προβλήματα σπονδυλικής στήλης και περιφερειακών αρθρώσεων με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας σε συνδυασμό με προγράμματα αποκατάστασης και ασκήσεων ειδικών για κάθε ασθενή που επιτυγχάνουν την σταθεροποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος άρα δεν χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αντίθετα προτρέπουμε τους ασθενείς να αξιολογούν την σπονδυλική στήλη κάθε εξάμηνο για λόγους πρόληψης και να συνεχίζουν το πρόγραμμα των θεραπευτικών ασκήσεων ειδικά τα χρόνια περιστατικά. Ο νέος ασθενής στο πρώτο ραντεβού δίνει λεπτομερές ιστορικό και εξετάζονται οι ήδη υπάρχουσες εξετάσεις [ακτινογραφίες, μαγνητικές κλπ.].Μετά γίνεται η αξιολόγηση με τα μηχανήματα του κέντρου όπως ψηφιακή θερμογραφία [ανιχνεύει τα κέντρα πόνου με τη διαφορά θερμοκρασίας στο σώμα], ψηφιακή αλγομετρία [μετρά τον πόνο του ασθενή και τον καταγράφει στον υπολογιστή], και επιφανειακό ηλεκτρομυογράφημα [μετρά την αγωγιμότητα των νεύρων και την συνεργασία τους με τους μυς], όπως και ψηφιακή στατική πελματογραφία [μετρά το πως ο ασθενής κατανέμει τα φορτία στο σώμα του] και κατασκευάζονται ειδικά πέλματα στις ΗΠΑ που λέγονται ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ για πρόληψη και καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Μετά περνάμε στο θεραπευτικό κομμάτι που ανάλογα ο ασθενής μπορεί να κάνει θεραπεία στο ειδικό μηχάνημα αποσυμπίεσης μεσοσπονδυλίων δίσκων που θεραπεύει προβλήματα κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου και αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης ή στο ειδικό μηχάνημα ‘ευθυγράμμισης’ της σπονδυλικής στήλης που με έναν ειδικό τρόπο ανιχνεύει τα σημεία πόνου στο σώμα και τα θεραπεύει ακολούθως.

Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία

Όλα τα μηχανήματα του FYSIOTEK δεν έχουν παρενέργειες για τον ασθενή, έχουν αντένδειξη τον καρκίνο και την προχωρημένη οστεοπόρωση [πάνω απο 50%]. Επίσης, έχουν σήμανση FDA και CE. Το σύστημα αξιολόγησης και θεραπείας Fysiotek λοιπόν, δεν εστιάζει απλά στο σύμπτωμα αλλά διορθώνει το αίτιο και εκεί διαφέρει από τις συνήθεις φυσικοθεραπευτικές μεθόδους. Επίσης, δεν έχει παρενέργειες γιατί δεν χρησιμοποιεί ακτινοβολία. Πρόκειται για έναν τρόπο μηχανικής διάγνωσης και θεραπείας, προορισμένο να βοηθήσει ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται σε φαρμακευτική αγωγή και δεν αποτελούν χειρουργήσιμα περιστατικά. Η μέθοδος Fysiotek ενώ είναι ευρέως διαδεδομένη στην Αμερική, στην Ευρώπη δεν είναι τόσο γνωστή. Στην Ευρώπη η συνήθης τακτική είναι η χορήγηση φαρμάκων για την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων.

Το Fysiotek είναι η φυσικοθεραπεία του 21ου αιώνα. Οι ασθενείς έρχονται με τις ήδη υπάρχουσες εξετάσεις τους και αφού έχουν επισκεφθεί τον γιατρό τους, με τον οποίο επιθυμούμε συνεργασία, καθώς σε καμία περίπτωση δεν τον υποκαθιστούμε. Σκοπός μας είναι να υπάρχει μια μέση οδός ανάμεσα στο χειρουργείο και το φάρμακο, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα (π.χ. υπερτασικοί) ή δεν αντιδρούν θετικά σε αυτά.

Γιατί η μέθοδος Fysiotek σας αξίζει.