ΤΟ FYSIOTEK SPINE AND SPORTS LAB ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΜΕ HIGH TECH ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επιστημονική συνεργασία UCL και Fysiotek sports lab στην πρόληψη τραυματισμών στα σπορ.

Την περασμένη βδομάδα υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο φημισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα UCL και το επιστημονικό κέντρο Πρόληψης τραυματισμών και αθλητικής απόδοσης Fysiotek Spine and Sports Lab. Το τμήμα Computer science and machine learning του Πανεπιστημίου έχει ξεκινήσει ένα project με την συνεργασία Tottenham FC και της Ευρωπαϊκής Oμοσπονδίας επαγγελματικού γκολφ πάνω στην δημιουργία αλγόριθμων σχετικών με την αθλητική απόδοση και τους τραυματισμούς στα σπορ. Τo πρότζεκτ λέγεται sports Analytics και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους αθλητικούς οργανισμούς.

Το Fysiotek Spine and Sports Lab είναι ένα πρότυπο κέντρο πρόληψης και θεραπείας αθλητικών τραυματισμών με high tech τεχνολογία και τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει πρωταθλητές από πολλά σπορ όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ποδηλασία, βόλεϊ, στίβος, πολεμικές τέχνες κλπ. Στην συνεργασία με το UCL η Fysiotek θα συνεισφέρει με την τεχνογνωσία της πάνω στην πρόληψη και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε συνέδρια της αθλητιατρικής όπως αυτό της FIFA στο Μιλάνο τον ερχόμενο Μάρτιο.

© 2022 - by Created by CODING