Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τελείωσε ο Διεθνής Γύρος της Ταιβάν όπου συμμετείχε η Ελληνική επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας Sp Tableware. Στο σημερινό 5ο και τελευταίο ετάπ ο Ταμουρίδης τερμάτισε στην 7η θέση κρατώντας έτσι την 2η θέση στην γενική κατάταξη. Μια θέση πίσω του στο ετάπ τερμάτισε ο Γιώργος Μπούγλας, ενώ στην Ομαδική βαθμολογία η SP Tableware τερμάτισε στην πρώτη θέση και 4η ανάμεσα σε 20 ομάδες στην γενική.
Σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες της χρονιάς, η SP Tableware με το νέο της ρόστερ – όλοι έλληνες αθλητές – και αρχηγό τον Γιάννη Ταμουρίδη, έδειξε πως μπορούμε να περιμένουμε πολλά φέτος από την ομάδα…

Παρά κάποιες ατυχίες τις πρώτες ημέρες του γύρου της Ταϊβάν, οι αθλητές της ομάδας συνεργάστηκαν άψογα και η εμπειρία και η δύναμη του Γιάννη Ταμουρίδη δεν άφησαν περιθώρια για αμφισβητήσεις.
Είναι προφανές πως η αλλαγή στην ελληνική ποδηλασία ξεκινά, για μια ακόμη φορά, από την ιδιωτική πρωτοβουλία, το προσωπικό όραμα μιας ομάδας ανθρώπων και το πάθος των αθλητών της.

Η SP Tableware αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως η ελληνική ποδηλασία είναι “ζωντανή”, παλεύει και κερδίζει και αδιαφορεί για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και τα προσωπικά συμφέροντα.

Το ενδιαφέρον μας και ο θαυμασμός μας απέναντι στην SP Tableware δεν έχει να κάνει μόνο με την ίδια την ομάδα και τους ανθρώπους που την αποτελούν αλλά και με αυτό το οποίο αντιπροσωπεύει: μια Ελλάδα που επενδύει, που αγωνίζεται, που συνεργάζεται, που λύνει τα προβλήματά της χωρίς να περιμένει τους άλλους να της τα λύσουν. Μια Ελλάδα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ευρωπαίους εταίρους της.

Και γι’ αυτό την ευχαριστούμε!

Δηλώσεις Team Manager και προπονητή της ομάδας Βασίλη Αναστόπουλου

“Η συνολική εμφάνιση της ομάδας μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όταν αναχώρησε η ομάδα από την Αθήνα είχαμε βάλει σαν πρώτο στόχο την κατάκτηση μιας θέσης στο πόντιουμ σε κάποιο ετάπ. Μετά την ολοκλήρωση του Γύρου ο αρχηγός της ομάδας είναι 2ος Γενικής ενώ κατακτήσαμε μια 1η και μια 3η θέση σε ετάπ, νίκη στην ομαδική κατάταξη σε ετάπ, πλασαρίσματα στην 10αδα και την 4η θέση στην Γενική ομαδική βαθμολογία των ομάδων.

Ήξερα ότι οι αθλητές μας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι, αφού η προπόνηση είχε κυλήσει πολύ καλά και χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν γνωρίζαμε όμως ακριβώς τι μπορούμε να περιμένουμε απέναντι σε πανίσχυρες ομάδας που έχουν αρχίσει την αγωνιστική τους δραστηριότητα από τον Ιανουάριο, σε αντίθεση με εμάς που ο Γύρος της Ταιβάν ήταν ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν.

Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ήρθε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα, σε καιρούς πολύ δύσκολους για την χώρα μας και την Ελληνική ποδηλασία γενικότερα. Από τον πρώτο κιόλας αγώνα της σεζόν η απόφασή μας να έχουμε μια αμιγώς Ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες αθλητές, δείχνει να δικαιώνεται.

Η νίκη του Ταμουρίδη στο 4ο ετάπ με την γαλανόλευκη στο στήθος του ήταν μια από τις κορυφαίες στιγμές της Ελληνικής ποδηλασίας, μια στιγμή συγκίνησης για όλους τους φίλους της ποδηλασίας.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους χορηγούς που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν σε αυτή μας την προσπάθεια, την Racing Cycles Ltd, την GBF +WATT, το bikeme.gr,την Fysiotek, το ΜΒΙΚΕ και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη τη ομάδας Παντελή Παπάζογλου για την εμπιστοσύνη και την στήριξή του.”

Ο Τεχνικός Διευθυντής Γιώργος Μανιάτης περιγράφει την τακτική της ομάδας για το τελευταίο ετάπ του Tour de Taiwan:

“Σκοπός μας σήμερα ήταν να υπερασπιστούμε την δεύτερη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη στην γενική βαθμολογία και γι αυτό δούλεψε όλη η ομάδα. Η τακτική της ομάδας ήταν να προκαλέσουμε ένα γκρουπ αθλητών να αποσπαστεί από το κυρίως γκρουπ, έτσι ώστε να συγκεντρώσουν αυτοί τα μπόνους δευτερόλεπτα που υπήρχαν στην διαδρομή, στερώντας τα από τους αντιπάλους του Γιάννη. Αυτό ακριβώς πετύχαμε με τον Απόστολο Μπούγλα ο οποίος ήταν αυτός που ουσιαστικά εκδήλωσε την επίθεση από την αρχή του αγώνα με αποτέλεσμα να ξεκολλήσουν 12 αθλητές. Στο τέλος του αγώνα οι ομάδες των σπρίντερ έπιασαν τους ξεκολλημένους και όλη η ομάδα με τελευταίο τον Γιώργο Μπούγλα, βοήθησαν τον Ταμουρίδη να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις και να κρατήσει έτσι την δεύτερη θέση στην γενική.

Ήταν μια συνολικά εκπληκτική εμφάνιση της ομάδας που ανταμείφθηκε με ένα κορυφαίο αποτέλεσμα.”

Δηλώσεις Ταμουρίδη:

“Η ομάδα έκανε εκπληκτική δουλειά σήμερα για να προστατέψουμε την 2η θέση στην γενική. Ακολουθήσαμε ακριβώς το πλάνο που είχαμε και τελικά κατάφερα να τερματίσω τον Γύρο στην δεύτερη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Ευχαριστώ τους συναθλητές μου και το προσωπικό της ομάδας για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια. Ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσαμε να έχουμε σαν ομάδα.”

Η αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα το μεσημέρι του Σαββάτου. Επόμενη διαργάνωση που θα λάβει μέρος είναι ο Διεθνής Γύρος Μακεδονίας 21-23/3 και ο Αγώνας Θυσίας 24,25/3.

© 2022 - by Created by CODING